FAQ

Wat is Bushcraft eigenlijk?

Bushcraft is oorspronkelijk een term die gebruikt werd voor met name een scala aan overlevingstechnieken in een bepaalde wildernis (specifiek in de zogeheten bush). In bredere zin wordt de term inmiddels gebruikt voor het (over)leven in, van en met de natuur, met tevens respect voor die natuur en deze daarna ook ongeschonden achter te laten..

Is een gewone reisverzekering voldoende om mee op reis te mogen?

Een normale reisverzekering is voldoende om mee te kunnen naar het buitenland. Check wel even of het land van bestemming ook verzekerd is via jouw verzekering.

Wat als er een ongeluk gebeurd?

Voor alle activiteiten op onze vaste trainingslocaties als ook tijdens de expedities geldt dat er voor deze activiteiten een noodplan is opgesteld. Dit doen wij voor iedere activiteit weer opnieuw en stemmen dit af met de hulpdiensten, waarbij wij met deze hulpdiensten afspraken maken over eventuele evacuaties uit het gebeid, waar wij op dat moment verblijven.

Voor wie zijn deze avonturen geschikt?

Onze avonturen zijn voor iedereen geschikt die goed ter been is, een gemiddelde conditie heeft en nieuwsgierig is naar wat de natuur hem/haar kan bieden, of er gewoon eens helemaal tussenuit wil de natuur in.

Wanneer gaat een cursus/reis/avontuur door?

In principe gaan deze altijd door, weer of geen weer. Wij hanteren alleen een minimum aantal deelnemers. Dit is echter afhankelijk per cursus/reis/avontuur en ligt tussen de 2 en 4 deelnemers.

Mag ik mijn eigen bijl, zaal en mes meenemen?

Uiteraard mag jij jouw eigen uitrusting meenemen. Je mag ze echter pas gebruiken, nadat wij hier een basis uitleg over gegeven hebben.

Wat voor soort kleiding dien ik aan te trekken als ik deel wil nemen?

Wanneer je jezelf hebt ingeschreven voor 1 van onze activiteiten, ontvang je van ons een paklijst waarin ook een kledingadvies zal staan.